BMW Motorrad invelt ve znamení novinek

Josef Pátl
Josef Pátl
2.5.2024
DoporučujemeAuto-Moto
BMW Motorrad invelt ve znamení novinek
BMW Motorrad invelt ve znamení novinek
Nová cestovní endura ve střední třídě nadchla

Při koupi motorky jsou klíčové testovací jízdy. Společnost Invelt, která se řadí mezi první dealery BMW v Čechách, připravila pro milovníky a nadšence motorek den pro zákazníky s dispozicí jedenácti zásadních modelů produkce BMW Motorrad včetně novinek BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure a F 800 GS. Nová generace středních cestovních endur nadchla. To hlavní je samozřejmě nový motor, který sdílejí všechny tři nové modely. Zatímco BMW F 800 GS je ideálním strojem zejména pro začínající jezdce, BMW F 900 GS Adventure je dokonale navrženo i pro náročné výlety a dlouhé cesty.

V pražském showroomu invelt účastníky čekalo představení jednotlivých modelů a následovalo sedmnáct testovacích jízd. Novinky v podobě BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure a F 800 GS představil osobně vedoucí prodeje motorek Richard Zanáška společně s kolegou z prodeje BMW Motorrad invelt. Potřebné informace poskytoval tým inveltu motorkářům po celý den akce. Celkově bylo k otestování k dispozici jedenáct modelů z celé modelové řady BMW Motorrad.

„Letošní rok je pro BMW Motorrad, co do počtu uváděných novinek, nejnabitější v historii. Moc rádi jsme proto představili první várku z nich hned zkraje sezony. Inovovaná třída středních GS se skutečně podařila a nyní jsou tyto modely ideální vstupenkou do světa modelů GS. Upravená F800 GS nyní více míří na silnice a zpevněné cesty. Svojí ergonomií láká do sedla nováčky, jezdce nižších postav a také ty, kteří se po delší době k motorkám vrací. Naopak F900 GS Adventure je kdykoliv připravena pokořit dálky. V základní výbavě je mimo jiné 23litrová nádrž, polohovatelný větrný štítek, vyhřívané rukojetě, nastavitelná řadička i zadní brzda. V rámci doplňkové výbavy si pak lze motocykl doplnit vším, na co si začínající i ostřílený dobrodruh vzpomene. Pomyslnou perlou je pak model F900 GS. Lehké enduro, kterým se BMW vrací ke svým offroad kořenům. Hmotnost snížená o 14 kilogramů, sportovní plně stavitelný podvozek Showa, jízdní režim Enduro Pro, vysoké zdvihy a úzká stavba jsou příslibem skvělých zážitků z jízdy mimo asfalt. Všechny tři modely dostaly stejný dvouválcový motor o větším objemu, který nyní činí již 895 ccm, kované písty a vyšší otáčky dodávají více výkonu i točivého momentu. Každý z uvedených modelů máme k dispozici jako předváděcí motocykl, který po předchozí domluvě rádi zapůjčíme k testovací jízdě. Jsem přesvědčen, že si tyto modely brzy najdou spoustu příznivců
a nadšených uživatelů. My už jsme měli to štěstí se na všech třech svézt, proto jsou naši prodejci připraveni našim zákazníkům zprostředkovat nejen suché technické údaje, ale také šťavnaté zážitky
a zkušenosti z vlastní jízdy,“ uvedl Richard Zanáška, vedoucí prodeje motorek společnosti invelt.

 Testovací jízdu je možné domluvit v inveltu individuálně. Zákazník má možnost volit mezi kratším 30minutovým testem zdarma nebo využít i delších testů. Je-li to u daného modelu nabízené, zákazník obdrží navigaci s přednastavenou zajímavou trasou a může v klidu vyrazit. K otestování je v inveltu k dispozici téměř celá modelová řada BMW Motorrad. Showroom v Praze má ve svém lifestylovém butiku též kompletní sortiment výbavy pro motorkáře. Dokonale padnoucí oblečení je navrženo tak, aby zajistilo bezpečnost, bylo pohodlné a zároveň stylové, jak je u BMW zvykem. Kolekce BMW Motorrad Lifestyle je dostupná i na e-shopu inveltu  ZDE.

 

 

 

Sdílet

Komentáře

Pro komentování tohoto článku se musíte nejdříve přihlásit
© 2022 Asociace řidičů osobních vozidel. Všechna práva vyhrazena.