Články - Doprava

Kdo vám bere auta?!

Kdo vám bere auta?!

Po naší tiskové konferenci, jejímž hlavním mottem bylo: „Auta si nenecháme vzít, potřebujeme je“, slýchám a čtu argument: „Vždyť vám ty vaše auta nikdo nebere.“
Kamiony do levého pruhu nepatří

Kamiony do levého pruhu nepatří

Geografie naší země, která je určená téměř přesným středem Evropy, dělá z našich cest opravdovou zkoušku řidičského umění a řidičské pozornosti. Přes naše území a po našich dálnicích projíždějí vozy mezinárodní automobilové nákladní dopravy a hustota provozu nesnese srovnání. Každý z nás má bohaté zkušenosti z několikakilometrové jízdy po české dálnici za kamionem v levém pruhu, jen pro ten fakt, že řidič kamionu potřeboval předjet svého kolegu, který byl o 2 km za hodinu pomalejší než je on.
Poláci dostavěli v termínu dálnici, a z české strany...? Pole

Poláci dostavěli v termínu dálnici, a z české strany...? Pole

Největšího společenského zvěrstva se nyní dopouštějí organizace, které byly založeny z ušlechtilých cílů nicméně nyní potvrzují rčení, že všechny cesty do pekla jsou dlážděny dobrými úmysly.
30 pro Prahu = sociální inženýring
Euro 7 -  nutnost, nebo zbytečná koplikace?

Euro 7 - nutnost, nebo zbytečná koplikace?

V rámci normy Euro 7 se Evropská komise snaží rozšířit stávající normy pro emise znečišťujících látek Euro 6/VI. Jaký je však skutečný dopad normy Euro 7 na životní prostředí, spotřebitele, průmyslovou konkurenceschopnost a další? Evropský automobilový průmysl se v této sérii přehledů zaměřuje na fakta a data a klade 7 otázek k Euro 7.
Využití jaderné energie k výrobě syntetických paliv

Využití jaderné energie k výrobě syntetických paliv

Expert na záchyt uhlíku a na syntézu nízkouhlíkových paliv z ostrovní Anglie, vysvětluje stav a perspektivu výroby syntetických paliv ve světě. Za nejvhodnější energii pro takovou výrobu označil energii jadernou.